ASOCIATIA COPYRO - SOCIETATE DE GESTIUNE A DREPTURILOR DE AUTOR

Informari

In cazul gestiunii colective obligatorii, dacă un titular nu este asociat la niciun organism, competenţa revine organismului din domeniu cu cel mai mare numar de membri. Revendicarea de catre titularii de drepturi nereprezentaţi a sumelor cuvenite se poate face in termen de 3 ani de la data notificarii. După acest termen, sumele nerepartizate sau nerevendicate sunt utilizate potrivit hotararii adunarii generale, cu excepţia cheltuielilor de administrare.

Un aceste conditii, rugam titularii de drepturi care nu sunt asociati la niciun organism, sa ne notifice (conform art.1291 din Legea 8/1996 cu modificarile si completarile ulterioare) in conditiile in care detin informatii cu privire la utilizari ale operelor pentru categoriile de drepturi a caror gestiune colectiva este obligatorie.

Va rugam sa ne comunicati odata cu notificarea adresata COPYRO (conform art.1291 din Legea 8/1996 cu modificarile si completarile ulterioare) si cat mai multe informatii cum sunt: titlul operelor, structura titularilor de drepturi, modalitatea de utilizare, denumire utilizator, perioada utilizarii / data, ora, minutaj, post TV etc. , aceste informatii ajutand la identificarea, notificarea utilizatorilor, repartizarea si stabilitrea eventualelor drepturi ce vi se cuvin.

Lista operelor /titularilor de drepturi pentru care nu detinem informatii cu privire la autori/traducatori/date de contact titulari/date bancare etc. (in totalitate sau partial) : lista pdf

 

Informari in presa scrisa:

 

Libertatea, miercuri, 27 ianuarie 2021:

“COPYRO – Societate de Gestiune Colectivă a Drepturilor de Autor solicită titularilor de drepturi opere scrise membri COPYRO, dar și celor care nu sunt asociați la niciun organism de gestiune colectivă din domeniul operelor scrise, să notifice COPYRO cu privire la utilizări ale operelor lor pentru drepturile prevăzute la gestiunea colectivă obligatorie (retransmitere prin cablu, copie privată, imprumut prin biblioteci private potrivit Legii 8/1996 republicată) în vederea identificării, stabilirii și efectuării demersurilor cuvenite remunerării acestora. De asemenea, atât membri COPYRO cat și nemembrii care se regasesc pe listele publicate pe site-ul nostru, sunt invitați să contacteze COPYRO pentru clarificarea situației și comunicarea unor date bancare în care sa le fie virate eventualele drepturi aflate în sold. Precizăm că dupa 3 ani de la prezentul anunț (în cazul în care nu vă revendicați remunerațiile repartizate individual sau cuvenite din utlizări pentru care gestiunea colectivă este obligatorie), drepturile dumneavoastră se prescriu și ramân la dispoziția asociației, Adunarea Generală COPYRO fiind îndreptațită sa decidă asupra destinației, conform statutului. Consultarea listei titularilor de drepturi neidentificați opere scrise, alte informații și date de contact ale asociației sunt disponibile pe site-ul: www.copyro.ro .”

 

Evenimentul zilei, miercuri, 20 martie 2019:

“COPYRO – Societate de Gestiune Colectivă a Drepturilor de Autor solicită titularilor de drepturi opere scrise membri COPYRO, dar și celor care nu sunt asociați la niciun organism de gestiune colectivă din domeniul operelor scrise, să notifice COPYRO cu privire la utilizări ale operelor lor pentru drepturile prevăzute la gestiunea colectivă obligatorie (retransmitere prin cablu, copie privată s.a., potrivit Legii 8/1996 republicată) în vederea identificării, stabilirii și efectuării demersurilor cuvenite remunerării
acestora. Consultarea listei titularilor de drepturi neidentificați opere scrise, alte informații și date de contact sunt disponibile pe site-ul: www.copyro.ro.

 

Evenimentul zilei, vineri, 21 decembrie 2017:

” COPYRO – Societate de Gestiune Colectiva a Drepturilor de Autor solicita titularilor de drepturi opere scrise membri COPYRO, dar si celor care nu sunt asociati la niciun organism de gestiune colectiva din domeniul operelor scrise, sa notifice COPYRO cu privire la utilizari ale operelor lor pentru drepturile prevazute la gestiunea colectiva obligatorie, potrivit art.1291 din Legea  8/1996 (informatii si date de contact www.copyro.ro) in vederea identificarii, stabilirii si efectuarii demersurilor cuvenite remunerarii acestora.”

 

Evenimentul zilei, vineri, 3 martie 2017

“Copyro -Societate de Gestiune Colectivă a Drepturilor de Autor solicită titularilor de drepturi opere scrise care nu sunt asociați la niciun organism de gestiune colectivă să notifice COPYRO cu privire la utlizări ale operelor lor pentru drepturile prevăzute la gestiunea colectivă obligatorie, potrivit art.1291 din Legea 8/1996 (informații și date de contact www.copyro.ro).”

 

Evenimentul zilei, joi, 18 decembrie 2014 (click)

ASOCIATIA COPYRO – SOCIETATE DE GESTIUNE A DREPTURILOR DE AUTOR