ASOCIATIA COPYRO - SOCIETATE DE GESTIUNE A DREPTURILOR DE AUTOR

Omagiu Petre Bokor

Scriitor si regizor, autorul unor spectacole de exceptie, printre care amintim “Scandal la opera!”, de Ken Ludwig, sau “Ultimul Don Juan”, de Neil Simon, Petre Bokor a incetat din viata sambata, 26 aprilie 2014, in Canada, la varsta de 73 de ani.
Colaborator de marca al Teatrului Nottara si membru COPYRO, Petre Bokor ramane in amintirea spectatorilor sai si prin montarile remarcabile pe scenele celorlalte mari teatre din Bucuresti: “A fi sau ce va fi”, de Lyle Victor Albert (Teatrul Metropolis), “Leul in iarna”, de James Goldman (2001, Teatrul National I.L. Caragiale), “Nebunia regelui George”, de Alan Bennett (Teatrul L.S. Bulandra), “Cumetrele”, de Michel Tremblay (1994, Teatrul Odeon).
Activitatea sa publicistica consemneaza opere precum : “Tumbe in plina strada” (schite, 1971), “Opriti secolul, cobor!” (umoristice, 1974), “Micii mei toreadori” (schite, 1979), “Toma Caragiu” (1982), “Carte despre Toma Caragiu” (1996), “Pe cuvant de cineast” (schite, 1995), “Planeta Silvestru” (1998) sau “Iesirea la pagina 2681” (2000).
Colectivul COPYRO ii adreseaza un omagiu si ii multumeste pentru toata activitatea sa literar-artistica care ii va pastra o vie amintire pentru spectatorii, cititorii si toti cei care au avut privilegiul de a-l cunoaste.